
Acerca de
מבוא להייטק
אז מה זה ההייטק הזה ?
ההייטק הישראלי הוא כבר שנים הקטר של הכלכלה הישראלית. הטכנולוגיה הישראלית, האופי והאיכות האנושית, הניסיון הצבאי והאתגרים הרבים של המדינה הופכים אותנו למעצמה הייטקיסטית מפוארת. תעשיית ההייטק היא גם כר פורה לעבודה מעניינת ומאתגרת, עבודה שאמנם איננה פשוטה אך גם לא בלתי אפשרית להשגה. הצעד הראשון כדי להיכנס לתעשייה הוא להכיר אותה, וזה תפקיד מאמר המבוא שלפניכם.
איזה תפקידים יש בהייטק ?
התפיסה הרווחת היא שהדרך היחידה לעבוד בתעשיית ההייטק היא ללמוד לכתוב קוד. רבים מהאנשים שלא אהבו מתמטיקה ופיזיקה בבית הספר פוסלים את עצמם מראש וטוענים שהם בטח לא יתאימו לסביבה הטכנולוגית הזו. זה לא המצב.
אמנם בתעשייה יש תפקידים רבים הדורשים הבנה טכנית מעמיקה, אבל המגוון הוא רחב מאוד וגם הצורך בהבנה טכנית משתנה. לדוגמא, אנשי מכירות או תפעול לא צריכים להבין את הטכנולוגיה כמו מפתחי המוצר. יש בתעשייה מגוון רחב מאוד של תפקידים ואפשרויות, ומי שמתעניין בכניסה לתחום צריך קודם כל להסיר את התפיסות המוקדמות והחסמים האישיים אצלו או אצלה.
באופן כללי צריך להבין שהתעשייה סובבת סביב הלקוחות, כי הרי הם אלו שמשלמים ומניעים את כל התעשייה. לאור כך, אצל הרוב המוחלט של החברות בהייטק הלקוח הוא במרכז, והתפקידים תמיד רלוונטים ללקוח. לדוגמא, אנשי מכירות יצטרכו לשוחח עם לקוחות ולשכנע אותם לקנות. אנשי תמיכה יהיו זמינים לכל שאלה של הלקוח כדי שיהיה מרוצה מהמוצר או השירות, אנשי השיווק יחשבו איך אפשר לגרום ללקוח לאהוב את המותג או החברה. כלל התפקידים האלו הם לאו דווקא מאוד טכניים.
תפקידים אחרים יכולים להיות 'מאחורי הקלעים', כלומר לבנות את התשתיות הרלוונטיות למכירת המוצר או השירות, לנתח נתונים כדי לשפר את הביצועים ולממש את ההחלטות שמתקבלות על ידי ההנהלה. בסופו של דבר הרבה מתעשיית ההייטק סובבת פיתוח טכנולוגי של מוצרים, ולכן הרבה מהעובדים הם באמת אנשי פיתוח שכותבים קוד.
לצידם של העובדים שמלווים את הלקוחות, כמו גם העובדים 'מאחורי הקלעים' יש מגוון רחב של עובדים התומכים בפעילות השוטפת. בין היתר מדובר על אנשי אבטחת המידע, אנשי הכספים, התפעול והלוגיסטיקה, המחלקה המשפטית, משאבי האנוש וכדומה. גם לעובדים האלו יש מקום של כבוד בתעשייה, הם קריטיים להצלחת העשייה העסקית ופעמים רבות ניתן להיכנס לתפקידים בחברות ההייטק דרך תפקידי המעטפת האלו.
אמירה כללית חשובה - האתגר הגדול הוא הכניסה לתעשייה. בשונה מהרבה תעשיות מסורתיות, בהייטק הרבה פעמים ניתן לדלג מתפקיד לתפקיד לאור יכולות אישיות, ולכן גם עובדת שנכנסה כמנהלת משרד יכולה תוך כמה שנים להצטרף לליבת העשייה אם הרשימה את המנהלים ביכולותיה האישיות. האתגר הגדול הוא להיכנס פנימה, ומשם השמיים הם הגבול.
בתרשים המצורף ניתן לראות לדוגמא סוגי תפקידים בראי הקרבה שלהם ללקוח:
אז איך נכנסים ?
שאלת השאלות. יש הרבה דרכים, ואין תשובה סדורה אחת. אפשר ללמוד באוניברסיטה ותוך כדי לחפש משרות סטודנט, אפשר להכשיר את עצמך במכללות ולקוות להשמה בסוף, ואפשר ללמוד לבד ולהכין את עצמכם למבחני הכניסה. יש בגדול שני שלבים שעליכם לעבור כדי להיכנס לתעשייה:
הראשון הוא לצלוח את 'בעיית הערימה'. לרוב חברות ההייטק, בוודאי שבחברות האיכותיות, יש כמות גדולה מאוד של קורות חיים המונחים על שולחנה של המגייסת. גם אם אתם מאוד מוכשרים, איך תצליחו לבלוט מבין כל שאר קורות החיים ? זה האתגר הראשון, ויש דרכים שונות לצלוח אותו. בין היתר להצטיין בכתיבת הקו''ח, ובעיקר לנסות לגשת אל המגייסת והחברה בדרכים יצירתיות.
האתגר השני הוא המקצועי. התעודות והאישורים פחות חשובים בתעשיית ההייטק בהשוואה לרמתכם המקצועית. גם מישהו שלא למד במוסד אקדמי אבל יש לו ניסיון משמעותי ותיק עבודות איכותי יכול להתקבל לעבודה. בכל חברה שמכבדת את עצמה תקבלו מבחן כניסה, בדרך כלל כמטלת בית, בו יבחנו את הכישורים שלכם. בנוסף, תאלצו לעבור מספר ראיונות מקצועיים ואישיותיים שיבחנו את התאמתכם. גם כאן יש להתכונן ולהכין עצמכם כמו שצריך, בכל ההיבטים.
חשוב בנוסף לתחזק פרופיל לינקדין איכותי, להשקיע ברשת החברתית המקצועית שלכם, לחכות להזדמנויות ובעיקר - לא להתייאש. לחפש עבודה זו עבודה, וזה המבחן הראשון למוטיבציה שלכם.
אם אתם כרגע במחשבות על קריירה או בחיפושי עבודה ותוהים כיצד ואיך אפשר להתקדם - מוזמנים מאוד לפנות אלינו ונשמח לעזור ולייעץ. אנחנו מתמחים באיתור, הכשרה והשמה של חסרי רקע בתעשייה.
שמות של תפקידים בהייטק:
לפרטים נוספים על תפקידים בהייטק ודרכים להיכנס מוזמנים ליצור איתנו קשר

